Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 1 oktober 2018

Pompidou op maandag 1 oktober 2018Kunst & Cultuur

Hoe verliep het openingsweekend van NT Gent. Milo Rau en Miet Warlop blikken terug. Catherine Vuylsteke brengt een nieuw boek van Toni Morrison mee.
Michiel Devijver

NT Gent, Lam Gods

Naar het openingsweekend van NT Gent werd in binnen- en buitenland reikhalzend uitgekeken. Milo Rau wilde een hedendaagse versie van het Lam Gods op scène brengen met Gentenaars van nu. Dat botste op heel wat controverse toen een advertentie voor figuranten op zoek ging naar Syriëstrijders. Maar wat gebeurde er nu eigenlijk echt in de schouwburg? Milo Rau komt langs.

En hij brengt Miet Warlop mee. Want tijdens het openingsweekend van NT Gent ging niet alleen Lam Gods in première. In Ghost Writer & The Broken Hand Break biedt Warlop een moderne en Westerse versie van de wervelende Soefi-dansen.

Toni Morrison gaat in 'De herkomst van Anderen' op zoek naar het belang van ras in de samenleving. Waarom heeft de mens behoefte aan de Ander en is hij er tegelijk bang van? Catherine Vuylsteke las het boek. 'De herkomst van Anderen' verscheen bij De Bezige Bij.

Presentatie: Nicky Aerts

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 1 oktober 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.