Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 10 december 2018

Pompidou op maandag 10 december 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts laat zich door Norbert Peeters en Tessa van Dijk alles vertellen over Britse vrouwelijke wetenschappers in de 19de eeuw. Joseph Pearce las 'Endlösung' van David Cesarani.

Darwins Engelen

Charles Darwin ontwikkelde tijdens zijn wetenschappelijke carrière een intensieve correspondentie met collega's. Onder hen waren ook heel wat vrouwen, maar in het Victoriaanse Engeland bleven zij in de schaduw van hun mannelijke collega's staan. Het boek 'Darwins Engelen', samengesteld door Norbert Peeters en Tessa van Dijk, gaat op zoek naar die vrouwelijke geleerden in de tijd van Charles Darwin. Het boek verscheen bij Atlas Contact.

De Britse historicus David Cesarani schreef met 'Final solution' een standaardwerk over de holocaust. Bij Atlas Contact verscheen de Nederlandse vertaling van het boek: 'Endlösung, het lot van de Joden 1933-1949'. Schrijver Joseph Pearce las het boek.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - maandag 10 december 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram