Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 10 september 2018

Pompidou op maandag 10 september 2018Kunst & Cultuur

Over L'homme de La Mancha in KVS, Krasj in Ninove en René Daniëls in Wiels. En als u iets gemist heeft dan hebben we goed nieuws: de aflevering is integraal downloadbaar als gratis podcast!

Veertig jaar na de dood van Jacques Brel opent KVS het seizoen met 'L'homme de La Mancha'. De musical waarin Brel zijn held Don Quichot vertolkte ging vijftig jaar geleden in première. Michael De Cock en Junior Mthombeni vertalen het stuk naar de stad van vandaag, en doen daarvoor onder andere een beroep op de stem van sopraan Ana Naqe.

In Wiels loopt een overzicht van de Nederlandse schilder René Daniëls. Door een hersenbloeding leek er abrupt een einde te komen aan zijn carrière in 1987, maar ook daarna nam hij het penseel terug op. Welke impact had het op zijn werk? Jeroen Laureyns ging kijken.

De biënnale Krasj in Ninove brengt meer dan 60 Belgische kunstenaars samen. Johan De Wilde is één van de curatoren.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 10 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.