Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 11 december

Pompidou op maandag 11 decemberKunst & Cultuur

Chantal Pattyn duikt in de Nederlandstalige literatuurgeschiedenis met het journalistieke werk van Willem Elsschot en een heruitgave van de schrijvende onderwijzer Theo Thijssen. Ook architecten Paul en Johannes Robbrecht komen langs, want deze week wordt 'An Architectural Anthology' voorgesteld in Bozar.
Cover van het boek

Robbrecht & Daem, An Architectural Anthology, verschenen bij Mercatorfonds

Door overvloedige sneeuwval raakte onze gast Stefan Van den Bossche niet op tijd op VRT. Het aangekondigde gesprek over zijn biografie van Herman Teirlinck, 'Ge zijt zoveel mensen geweest', wordt uitgesteld naar januari 2018.

Wel aanwezig zijn architecten Paul en Johannes Robbrecht, want bij Mercatorfonds verschijnt een oeuvrecatalogus van architectenbureau Robbrecht & Daem, 'An Architectural Anthology'.

Kort na de Eerste Wereldoorlog werkte Willem Elsschot een paar jaar als correspondent voor de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Die artikels zijn weinig bekend maar werden door bloemlezers C.J. Aarts en M.C. van Etten bijeengebracht in de bundel 'Van onzen correspondent', verschenen bij Polis. We gaven het te lezen aan Willem Bongers-Dek, adjunct-directeur van het Vlaams-Nederlands huis de Buren en een groot liefhebber van Elsschot.

Uitgeverij Van Oorschot haalt het werk van Theo Thijssen van onder het stof. De rebelse onderwijzer uit Amsterdam schreef columns, verhalen en romans waaronder 'Kees de jongen'. Christophe Vekeman las het boek.

 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.