Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 11 juni 2018

Pompidou op maandag 11 juni 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met kunstenaar Jim Campers, heeft het met Luc Devoldere over de Napolitaanse filosoof Giambattista Vico en met Christophe Vekeman over natuurbeschermer John Muir.

(c) Jim Campers

Is er een andere toekomst denkbaar? Eentje zonder technologie, eentje waarin contact met de natuur voorop staat? Jim Campers zoekt het uit met twee fotoreeksen in M Leuven.

De Schot John Muir verhuisde halverwege de negentiende eeuw als kind naar de VS en raakte er in de ban van het indrukwekkende landschap. Later werd hij de drijvende kracht achter de oprichting van de nationale parken Sequoia en Yosemite. Zijn liefde voor de natuur blijkt ook uit 'In de wildernis', dat door Van Oorschot nu ook in het Nederlands wordt uitgegeven. Christophe Vekeman las het boek.

De Napolitaanse filosoof Giambattista Vico werd door tijdgenoten voor gek versleten, maar inspireerde later filosofen als Nietzsche, Hegel en Sloterdijk. Mark Blaisse schreef daarover het boek 'Het orakel van Napels', verschenen bij Balans. Luc Devoldere las het boek.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 11 juni 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.