Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 11 september

Pompidou op maandag 11 septemberKunst & Cultuur

Chantal Pattyn ontvangt de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Kendell Geers, debutante Patricia Jozef en de theatermakers van Kuiperskaai.
Kuiperskaai, 1095, (c) Oscar van der Put

Kuiperskaai, 1095, (c) Oscar van der Put

De Zuid-Afrikaanse kunstenaar Kendell Geers woont al jaren in Brussel. In de tentoonstelling Afropunk laat hij zich inspireren door traditionele Afrikaanse kunst en de Europese modernisten die erdoor gefascineerd raakten aan het begin van de 20ste eeuw. Dat nieuwe werk is te zien bij galerie Rodolphe Janssen. Daarnaast koost hij traditionele, Afrikaanse stukken uit de collectie van galerie Didier Claes.

Patricia Jozef debuteert met een roman die de hedendaagse kunstwereld op de korrel neemt. 'Glorie' is verschenen bij De Geus.

In 1095 brengt Kuiperskaai het verhaal van een jonge Benedictijnermonnik in de 11de eeuw. Op weg van Gent naar Cordoba ontpopt hij zich tot een religieuze fundamentalist. Regisseur Lisaboa Houbrechts en auteur/acteur Victor Lauwers komen langs in Pompidou. 1095 gaat in première in Monty tijdens 'Love at first sight', een festival waarin het werk van jonge podiumkunstenaars centraal staat.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.