Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 12 december

Pompidou op maandag 12 decemberKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Piet Arfeuille over de nieuwe voorstelling van Theater Malpertuis en trekt naar de tentoonstellingen van Jeanloup Sieff in Charleroi en Nairy Baghramian in Gent.
Nairy Baghramian, Stay Downers 2016, te zien in SMAK, Foto: Dirk Pauwels

Nairy Baghramian, Stay Downers 2016, te zien in SMAK, Foto: Dirk Pauwels

Piet Arfeuille bewerkt met Theater Malpertuis 'Des journées entières dans les arbres' van Marguerite Duras. In 'Hele dagen in de bomen' bezoekt een moeder na lange tijd haar zoon in Parijs. Dat is het begin van een stormachtige nacht vol gepraat en geslemp.

Claude Blondeel zag in het Musée de la Photographie in Charleroi werk van de Franse fotograaf Jeanloup Sieff, bekend om zijn portretten van de groten der aarde en zijn naaktstudies.

Martin Germann laat in het SMAK werk zien van de Duits-Iraanse beeldhouwster Nairy Baghramian. Op de tentoonstelling 'Déformation Professionelle' stelt ze met 18 sculpturen vragen over vooruitgang en economie.

 

 

 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.