Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 12 november 2018

Pompidou op maandag 12 november 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn stelt de nieuwe voorstellingen van Berlin en Atelier Bildraum voor. Historicus Georgi Verbeeck las de biografie van Hitlers architect, Albert Speer.

Geert Jan Jansen in True Copy

Met Berlin verkennen Bart Baele en Yves Degryse al jaren de grenzen tussen theater en documentairefilm. In hun nieuwe voorstelling True Copy brengen ze een portret van de Nederlandse kunstvervalser Geert Jan Jansen. Jarenlang verkocht hij zijn eigen schilderijen als werken van Picasso, Appel of Matisse en legde zo zelfs een aantal musea in de luren. De voorstelling gaat in première in deSingel.

In Atelier Bildraum werkt architect Steve Salembier samen met fotografe Charlotte Bouckaert aan performances en installaties. Op het Next-festival gaat hun opera Icon in première, een reflectie op hedendaagse beeldcultuur.

Architect Albert Speer was een vertrouweling van Adolf Hitler. Toch kwam hij er na de Tweede Wereldoorlog met een lichtere straf vanaf dan andere nazi-kopstukken. De Duitse historicus Magnus Brechtken maakt in een nieuwe biografie komaf met het beeld van 'de goede nazi'. Historicus Georgi Verbeeck las het boek. 'Albert Speer, een Duitse carrière' verscheen bij Thomas Rap.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 12 november 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram