Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 13 februari

Pompidou op maandag 13 februariKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Rudi Meulemans over zijn nieuwe boek. Christophe Vekeman brengt Boris Vian mee en Jeroen Laureyns zag nieuw werk van Gerhard Richter.
Gerhard Richter, Abstraktes Bild, 2016 (c) Gerhard Richter 2016

Gerhard Richter, Abstraktes Bild, 2016 (c) Gerhard Richter 2016

Rudi Meulemans volgt in het boek 'Voorbij de grenzen' (Hollands Diep) het spoor van de Amerikaanse schrijver Glenway Wescott. Dat levensverhaal brengt hem langs de literaire en artistieke kringen in de VS voor en na de Tweede Wereldoorlog, want Wescott had in zijn vriendenkring coryfeeën als Truman Capote, Isadora Duncan of E.M. Forster.

Gerhard Richter, boegbeeld van de naoorlogse schilderkunst, is 85 geworden. Dat viert het Ludwig Museum in Keulen met een grote tentoonstelling waarop verrassend nieuw werk te zien is: kleurrijke, abstract beelden. Jeroen Laureyns ging kijken.

Christophe Vekeman las twaalf absurde verhalen van Boris Vian in 'De man die van het Empire State Building sprong en andere verhalen' (Uitgeverij Vleugels).

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.