Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 13 november met de winnaar van Film Fest Gent

Pompidou op maandag 13 november met de winnaar van Film Fest GentKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met regisseur Sahim Omar Kalifa, die in oktober de hoofdprijs op Film Fest Gent won met zijn debuutfilm Zagros. Ook Remco Sleiderink komt langs, en Sara Debroey werd verleid door Tintoretto in Keulen.
Man met kudde schapen in berglandschap.

Uit de film 'Zagros' van Sahim Omar Kalifa

De Belgisch-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa kaapte de voorbije jaren al verschillende prijzen weg op internationale filmfestivals met zijn kortfilms 'Land of the heroes' en 'Baghdad Messi'. In oktober stelde hij zijn eerste langspeelfilm 'Zagros' voor op Film Fest Gent, en sleepte er meteen ook de hoofdprijs mee in de wacht. Vanaf deze week loopt de film over een Koerdische schaapsherder en zijn van overspel beschuldigde vrouw in de bioscoop.

Remco Sleiderink is hoogleraar Middelnederlandse letterkunde en beet zich vast in het leven van Jan Smeken, een avontuurlijke Rederijker uit de 16de eeuw. Samen met Rick de Leeuw publiceerde hij bij Hannibal het boek 'Ik Jan Smeken', waarin het levensverhaal van de dichter doorspekt wordt met zijn eigen teksten.

Sara Debroey zag in het Wallraf-Richartz-Museum in Keulen een indrukwekkende tentoonstelling over de Italiaanse schilder Tintoretto: 'A star was born'.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.