Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 14 mei 2018

Pompidou op maandag 14 mei 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Marc De Bie over het ontstaan van de kunst en met Anne-Claire Schmitz over 'Voici des fleurs' in La Loge. Catherine Vuylsteke stelt de Vietnamese schrijver Viet Thanh Nguyen voor.

Voici des fleurs, La loge, foto: Lola Pertsowksy

Hou oud is de kunst? Doorgaans wordt aangenomen dat artistieke expressie begint bij de homo sapiens. Maar onderzoek naar grotschilderingen in Spanje suggereert dat ook de Neanderthalers hier al mee bezig waren. Baanbrekend, volgens Marc De Bie, professor Prehistorie aan de VUB.

De tentoonstelling 'Voici des fleurs' in La Loge vertrekt van Akarova, de beruchte Brusselse danseres uit het interbellum. Curator Anne-Claire Schmitz nodigde hedendaagse kunstenaars uit om met haar artistieke nalatenschap aan de slag te gaan.

Catherine Vuylsteke las 'De vluchtelingen' van de Vietnamese schrijver Viet Thanh Nguyen. Daarin doet de schrijver het relaas van verschillende personages die zich tussen hun geboorteland en hun nieuwe vaderland bevinden. Het boek verscheen bij Marmer.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram