Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 15 januari 2018

Pompidou op maandag 15 januari 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn duikt in de biografie van Herman Teirlinck, de films van Hong Sang-soo en 'Eeuwen van duisternis', een boek over de beeldenstorm op de klassieke beschaving.
Cover van het boek, met een portret van Herman Teirlinck

Stefan van den Bossche, Ge zijt zoveel mensen geweest, uitgeverij Houtekiet

Herman Teirlinck beheerste het culturele leven in België in de eerste helft van de 20ste eeuw. Vijftig jaar na zijn dood zijn er heel wat inspanningen om zijn werk leven te houden. Het huis van Herman Teirlinck in Beersel wordt binnenkort gerenoveerd tot schrijversresidentie. En literatuurhistoricus Stefan Van den Bossche schreef een uitgebreide biografie over Teirlinck, 'Ge zijt zoveel mensen geweest', verschenen bij Houtekiet.

Cinematek haalt regisseur Hong Sang-soo naar Brussel, boegbeeld van wat wel eens de Zuid-Koreaanse nouvelle vague genoemd wordt. Catherine Vuylsteke maakt ons wegwijs in zijn oeuvre.

Sara Debroey las 'Eeuwen van duisternis' van de Britse historica Catherine Nixey. Ze onderzoekt hoe het christendom zich aan het begin van onze tijdrekening opstelde als een vechtlustige beweging. Sporen van andere geloofsovertuigingen werden met geweld uitgewist. Het boek verscheen bij Hollands Diep.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.