Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 15 oktober 2018

Pompidou op maandag 15 oktober 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Rachida Lamrabet over haar nieuwe roman. Catherine Vuylsteke trok naar de tentoonstelling over Madagascar in Musée du Quai Branly en Dirk De Schutter verdiepte zich in de Duitse filosofie tijdens het interbellum.
Koen Broos

Rachida Lamrabet

In 'Vertel het iemand' brengt Rachida Lamrabet het verhaal van een jonge Berber die tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het Franse front vecht. In zijn dagboeken getuigt hij over de oorlogsgruwel en het racisme dat hij ervaart. Het boek verscheen bij Polis.

Op het eiland Madagascar ontstond door opeenvolgende immigratiegolven een eigen cultuur. Het Musée du Quai Branly in Parijs wijdt er dit najaar een reusachtige tentoonstelling aan. Catherine Vuylsteke ging kijken.

Wolfram Eilenberger wekt in 'Het tijdperk van de tovenaars' een bijzonder decennium in de Westerse filosofie tot leven. Tijdens het interbellum drukten vier Duitse filosofen hun stempel op het denken: Walter Benjamin, Martin Heidegger, Ludwig Wittgenstein en Ernst Cassirer. Filosoof Dirk De Schutter las het boek, dat verscheen bij De Bezige Bij.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 15 oktober 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram