Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 16 oktober

Pompidou op maandag 16 oktoberKunst & Cultuur

Over een muzikaal project rond Ervin Schulhoff op Novecento, een documentaire over de vergeten Belgische ontdekkingsreiziger Markies de Wavrin en het nieuwe boek van filosofe Susan Neiman.
Archieffoto van Ervin Schulhoff aan de piano.

Componist Ervin Schulhoff en danseres Milca Mayerova

Het leven en werk van pianist Ervin Schullhoff is nauwelijks nog bekend. Een concert tijdens Novecento brengt daar verandering in. Pianist Daan Vandewalle en artistiek leider Pieter Bergé stellen het project voor.

Grace Winter ontdekte in het archief van Cinematek filmopnames van markies de Wavrin. In het begin van de 20ste eeuw deed hij antropologisch onderzoek in het Amazonegebied, maar zijn werk raakte in de vergetelheid. De documentaire 'Marquis de Wavrin, van kasteel naar jungle' reconstrueert zijn verhaal. De film is te zien op Film Fest Gent, in Bozar en in Flagey.

Greet Van Thienen las 'Verzet en rede in tijden van nepnieuws' van de Amerikaanse filosofe Susan Neiman, verschenen bij Lemniscaat. De filosofe is ook te gast in Bozar.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.