Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 18 juni 2018

Pompidou op maandag 18 juni 2018Kunst & Cultuur

Geen zin in België-Panama op het WK? Pompidou werpt een blik buiten het voetbalveld. Met de Griekse curator Katerina Gregos, die de eerste Biënnale van Riga samenstelde. En Heleen Debruyne brengt de nieuwe essaybundel van Zadie Smith mee.

Werk van Maarten Vanden Eynde op de Biënnale van Riga

De eerste Biënnale van Riga staat in het teken van verandering. De artistieke leiding is in handen van de Griekse, maar in Brussel werkende, curator Katerina Gregos. Ze bracht 104 kunstenaars samen, onder wie de Belgen Alexis Destoop en Maarten Vanden Eynde.

Uitgeverij Prometheus bundelde de essays van schrijfster Zadie Smith onder de titel 'Voel je vrij'. Daarin heeft ze het over uiteenlopende onderwerpen, van social media tot klimaatproblemen. Heleen Debruyne las het boek.

Net nu in het MAS de eerste overzichtstentoonstelling van de vrouwelijke barokkunstenaar Michaelina Wautier loopt, duikt er een nieuw schilderij van haar op. Katlijne Vander Stighelen licht toe.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 18 juni 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram