Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 19 december

Pompidou op maandag 19 decemberKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem verdiept zich in het oosterse denken met Henk Oosterling. Christophe Vekeman brengt een klassieker van Herman Melville mee en Heleen Debruyne las een lijvig boek van historicus Richard J. Evans over de 19de eeuw.
Henk Oosterling, filosoof en voormalig kendo-kampioen, foto: Jorgen Krielen

Henk Oosterling, filosoof en voormalig kendo-kampioen, foto: Jorgen Krielen

Filosoof Henk Oosterling beoefende jarenlang de vechtsport Kendo, trok regelmatig naar Japan en raakte steeds meer in de ban van oosterse filosofie. In 'Waar geen wil is, is een weg' (uitgeverij Boom Filosofie) doet hij niet alleen zijn persoonlijke relaas, maar bekijkt hij hoe Oosterse en Westerse denkers elkaar fascineren en inspireren.

Heleen Debruyne leest 'De eeuw van de macht: Europa 1815-1914' (uitgeverij Hollands Diep). Daarin buigt Richard J. Evans zich over de 19de eeuw, een wervelend tijdperk voor Europa. Er ontstonden nieuwe landen, nieuwe sociale verhoudingen en nieuwe technologieën.

Christophe Vekeman brengt een klassieker van Herman Melville mee: 'De klerk Bartleby, een verhaal van Wall Street' (uitgeverij Athenaeum). 

 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.