Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 19 maart 2018

Pompidou op maandag 19 maart 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Evelien Hauwaerts over de 15de-eeuwse Brugse boekkunstenaar Colard Mansion. Elisa De Wyngaert zag de retrospectieve van Martin Margiela in Parijs en Koen Van Synghel bezocht Fondation CAB in Brussel, een kunstencentrum waar constructivisme en minimalisme centraal staan.

De Brugse boekenkunstenaar Colard Mansion was in de 15de eeuw één van de pioniers van de boekdrukkunst. Hij produceerde prachtige handschriften, miniaturen en incunabelen maar zijn naam raakte in de vergetelheid. De tentoonstelling 'Haute Lecture' in het Groeningemuseum brengt voor het eerst een uitgebreid overzicht van zijn oeuvre. Curator Evelien Hauwaerts komt langs.

In Parijs zijn dit voorjaar maar liefst twee tentoonstellingen gewijd aan de Belgische ontwerper Martin Margiela. Palais Galliera brengt een retrospectieve van 20 jaar carrière. Musée des Arts Décoratifs herneemt de tentoonstelling van het Modemuseum in Antwerpen over zijn samenwerking met het luxehuis Hermès. Elisa De Wyngaert van Momu duidt beide tentoonstellingen.

Fondation CAB in Brussel brengt een overzicht van het constructivisme in de 20ste-eeuwse beeldhouwkunst. Het kunstencentrum is gevestigd in een voormalige kolenopslagplaats uit de jaren 1930. Koen Van Synghel ging kijken.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.