Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 19 november 2018

Pompidou op maandag 19 november 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn krijgt kunstenaar Dennis Tyfus en radiomaker Stijn Van de Voorde over de vloer, maar ook choreografe Lisbeth Gruwez. Sara Debroey zag de tentoonstelling van Edward Burne-Jones in Londen.
Dennis Tyfus - Foto Ans Brys

Dennis Tyfus, The Pogo Never Stops, 2018, Middelheimmuseum Antwerpen

In het Middelheimmuseum in Antwerpen loopt de eerste museale tentoonstelling van Dennis Tyfus. Voor 'My niece's pierced knees' maakte hij vooral nieuw werk. Het resultaat is een optelsom van alles waar hij de voorbije twintig jaar mee bezig geweest is: van ingrepen in de publieke ruimte tot vinylplaten en woordspel.

Dennis Tyfus werkte ook mee aan The Album Formerly Known as White. Onder die noemer viert Studio Brussel de 50ste verjaardag van het iconische White Album van The Beatles. De cover werd in 1968 ontworpen door Richard Hamilton. Nu ontwierpen 15 hedendaagse Belgische kunstenaars een nieuwe cover. Die ontwerpen worden geveild voor vzw KunstZ, één van de goede doelen van De Warmste Week. StuBru-collega Stijn Van de Voorde komt langs.

Choreografe Lisbeth Gruwez creëerde voor het eerst een voorstelling waarin ze niet zelf danst, maar een groep van tien danseressen aan het werk zet. De Belgische tournee van The Sea Within start in KVS.

Sara Debroey zag in Tate Britain de retrospectieve van Edward Burne-Jones, één van de boegbeelden van de Prerafaëlieten.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 19 november 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.