Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 20 november

Pompidou op maandag 20 novemberKunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Björn Schmelzer van Graindelavoix, met fotografe Bieke Depoorter en met historica Sarah Heynssens.
Graindelavoix tijdens een concert

Graindelavoix met muziek van Cipriano de Rore in het Oratoire du Louvre in Parijs

Graindelavoix heeft een nieuwe CD uit met muziek van de 16de-eeuwse componist Cipriano de Rore. Na releaseconcerten in het Louvre in Parijs en het Muziekgebouw in Amsterdam plant Björn Schmelzer nu vier avonden rond de 'hongerkunstenaar' in het Vleeshuis.

Historica Sarah Heynssens verdiepte zich in het lot van de buitenechtelijke kinderen van Belgische kolonialen in Rwanda en Burundi. Aan de vooravond van de onafhankelijkheid werden ze overgebracht naar België. Hun verhaal is te lezen in 'De kinderen van Save', verschenen bij Polis.

Fotografe Bieke Depoorter trok naar Egypte in 2011 toen de Arabische Lente losbarstte. Ze overnachtte bij mensen die ze op straat ontmoette. In 2017 ging ze terug en legde ze haar werk voor aan de Egyptenaren. Hun commentaren zijn te zien op de tentoonstelling 'As it may be' in Fotomuseum Den Haag en in het gelijknamige boek, verschenen bij Hannibal.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.