Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 21 januari 2019

Pompidou op maandag 21 januari 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met acteur Johan Leysen over Lenz. Ian Buruma was in Brussel, en Gudrun De Geyter strikte hem voor een interview. Christophe Vekeman las Jennifer Clement.

Johan Leysen in Lenz

Johan Leysen oogstte lof in Frankrijk met de theatermonoloog Lenz, gebaseerd op de novelle van Georg Büchner. Hij speelt het stuk nu voor het eerst in het Nederlands in KVS.

Historicus, essayist en Azië-kenner Ian Buruma heeft een reeks indrukwekkende boeken op zijn palmares. Over de nasleep van de Tweede Wereldoorlog op verschillende continenten, of de plaats van religie in de politiek. In het najaar van 2018 kwam hij in opspraak. Als hoofdredacteur van The New York Review of Books keurde hij een artikel goed waarin een radiopresentator getuigde hoe hij geleden had onder beschuldigingen van seksueel misbruik. Op uitnodiging van Bozar en deBuren was Buruma dit weekend te gast in Brussel. Gudrun De Geyter ging met hem in gesprek.

In 'Wapenliefde' schrijft Jennifer Clement over opgroeien in een woonwagenkamp in Florida. Christophe Vekeman las het boek. De Nederlandse vertaling verscheen bij De Bezige Bij.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - Maandag 21 januari 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.