Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 22 oktober 2018

Pompidou op maandag 22 oktober 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn dook in het werk van de modernistische architect Léon Stynen, met Bart Tritsmans en Dirk Laureys die een tentoonstelling over hem samenstelden in het VAI. In de Fondation Custodia is Japanse prentkunst uit de 20ste eeuw te zien, Catherine Vuylsteke ging kijken. Nu allemaal downloadbaar als podcast!
Sergeysels & Dietens, Brussel

De BP-building, architecten Léon Stynen en Paul De Meyer, ca. 1962

Het Vlaams Architectuur Instituut duikt in het rijke oeuvre van de modernistische architect Léon Stynen. Iconische ontwerpen zoals deSingel en het casino van Oostende komen aan bod, maar curatoren Dirk Laureys en Bart Tritsmans focussen ook op zijn rol in het architectuuronderwijs en zijn engagement in tal van socio-culturele organisaties.

Tentoonstellingen over Japanse prentkunst gaan vaak over grootmeesters als Hokusai en Hiroshige. Minder bekend is dat er ook in de 20ste eeuw nog heel wat uitstekende Japanse prentkunstenaars actief waren. De Fondation Custodia in Parijs spitte hun werk naar boven op de tentoonstelling 'Vagues de renouveau. Estampes japonaises modernes'. Catherine Vuylsteke ging kijken.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 22 oktober 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.