Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 24 september 2018

Pompidou op maandag 24 september 2018Kunst & Cultuur

Jos Joosten over zijn biografie van Jan Walravens, Nele Hendrickx over het archief van Stijn Streuvels en Christophe Vekeman over Michel Houellebecq. En dat allemaal ook beschikbaar in podcast-formaat.
Collectie AMVC Letterenhuis

Jan Walravens

Journalist en schrijver Jan Walravens speelde een cruciale rol in de naoorlogse literaire wereld. Hij introduceerde het existentialisme in België en was een grote promotor van de Vijftigers en de Cobra-beweging. Jos Joosten verdiepte zich in zijn werk en schreef de biografie 'De verdeelde mens', verschenen bij Vantilt.

Het Letterenhuis in Antwerpen krijgt de zorg over het archief en de boekencollectie van Stijn Streuvels. Nele Hendrickx is sinds juni directeur van het Letterenhuis en onthult de plannen met de collectie.

In het boek 'In aanwezigheid van Schopenhauer' schrijft Michel Houellebecq over zijn levenslange fascinatie voor de filosoof. Christophe Vekeman las het boek, verschenen bij De Arbeiderspers.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 24 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.