Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 26 februari 2018: Guy Cassiers en Marc Didden

Pompidou op maandag 26 februari 2018: Guy Cassiers en Marc DiddenKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Guy Cassiers over zijn nieuwe voorstelling 'Vergeef Ons' en met Marc Didden over de tentoonstelling 'Hugo Claus, con amore' in Bozar.

'Vergeef ons', Foto: Het Toneelhuis

Voor een nieuwe coproductie van Het Toneelhuis en Toneelgroep Amsterdam, liet Guy Cassiers zijn oog vallen op 'Vergeef Ons'. In dat boek fileert de Amerikaanse schrijfster A.M. Homes de Amerikaanse samenleving en de traditionele waarden die hevig onder druk staan. Hoofdpersonage Harold Silver ziet zijn familie uiteenvallen op hèt Amerikaanse familiefeest bij uitstek, Thanksgiving. Zo start een zoektocht naar een nieuwe invulling voor het concept 'familie'.

Marc Didden bewerkte het boek van A.M. Homes tot een theatertekst, maar heeft ondertussen ook de handen vol met een ander project. Op 19 maart 2018 is het tien jaar geleden dat Hugo Claus stierf. Marc Didden brengt een persoonlijk portret van de schrijver op de tentoonstelling 'Hugo Claus. Con Amore' in Bozar, met archiefmateriaal en zorgvuldig geselecteerde kunstwerken.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.