Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 27 november

Pompidou op maandag 27 novemberKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Carine Fol en verzamelaar Walter Vanhaerents over de tentoonstelling Private Choices. Jacques Lust trok naar Bonn voor een tentoonstelling over de affaire Gurlitt en Christophe Vekeman brengt de verhalen van Saki mee.
Drie portretten

Bill Viola, Witness, 2001 (c) Philippe De Gobert, Brussels, te zien op Private Choices

In België wonen heel wat kunstverzamelaars. De tentoonstelling Private Choices in de Centrale for Contemporary Art zet 11 Brusselse kunstcollecties in de kijker. Curator Carine Fol en verzamelaar Walter Vanhaerents komen langs.

In 2013 brak in Duitsland de 'Affaire Gurlitt' los. In het appartement van kunstverzamelaar Cornelius Gurlitt werden tal van kunstwerken gevonden die tijdens het nazi-regime van de Joodse eigenaars gestolen werden. De Bundeskunsthalle in Bonn presenteert er een grote tentoonstelling over: 'Bestandsaufnahme Gurlitt'. Kunsthistoricus Jacques Lust ging kijken.

Christophe Vekeman las 'De complete verhalen' van Saki, de Britse grootmeester van het satirische korte verhaal. Het boek verscheen bij Prometheus.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.