Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 28 mei 2018

Pompidou op maandag 28 mei 2018Kunst & Cultuur

Het stadsfestival Antwerpen Barok start. Chantal Pattyn praat met Luc Tuymans over de tentoonstelling Sanguine/Bloedrood die hij samenstelde in M HKA. Koen Van Synghel trok naar de Biënnale van Venetië en Stéphane Symons naar Melancholia in Villa Empain.

Het stadsfestival Antwerpen Barok zet de artistieke erfenis van Peter Paul Rubens in de kijker. Op de tentoonstelling Sanguine/Bloedrood brengt Luc Tuymans werk van barokke meesters samen met dat van hedendaagse kunstenaars. Daarvoor haalt hij werken van Caravaggio en Van Dyck tot en met Edward Kienholz en Pascale Marthine Tayou naar M HKA.

Wat valt er dit jaar te ontdekken op de Architectuurbiënnale van Venetië? Koen Van Synghel brengt verslag uit.

Filosoof Stéphane Symons trok naar Melancholia, een tentoonstelling in Villa Empain die op zoek gaat naar de oorsprong van het melancholische gevoel.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 28 mei 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.