Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 3 september 2018

Pompidou op maandag 3 september 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praatte met dichter Stefan Hertmans en kunstenares Cindy Wright. En Gudrun De Geyter zocht de Italiaanse theatermaker Romeo Castellucci op. Deze uitzending is ondertussen gratis beschikbaar als podcast;

Stefan Hertmans

Na jaren verschijnt er eindelijk een nieuwe dichtbundel van Stefan Hertmans. De schrijver komt 'Onder een koperen hemel' persoonlijk voorstellen in Pompidou. De bundel verscheen bij De Bezige Bij. En op dinsdag 4 september krijgt hij een hommage van het Poëziecentrum in de Minardschouwburg in Gent.

In de hyperrealistische schilderijen van Cindy Wright staat kwetsbaarheid centraal. Het Kasteel van Gaasbeek brengt een overzicht van haar werk. En de Nederlandse luitist Jozef van Wissem zorgde voor een soundtrack bij de tentoonstelling.

De controversiële Italiaanse podiumkunstenaar Romeo Castellucci resideert dit najaar in Brussel. Deze maand gaat zijn bewerking van Die Zauberflöte van Mozart in première in De Munt. Later volgen er samenwerkingen met Bozar, Cinematek en Kanal - Centre Pompidou. Gudrun De Geyter geeft tekst en uitleg.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 03 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.