Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 30 april 2018

Pompidou op maandag 30 april 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn kijkt uit naar een nieuwe editie van het Kunstenfestivaldesarts, met artistiek leider Christophe Slagmuylder en theatermakers Michiel Vandevelde en Louis Vanhaverbeke.

Christophe Slagmuylder stelt het programma van KFDA voor, (c) Béa Borgers

Op 4 mei 2018 gaat in Brussel een nieuwe editie van het Kunstenfestivaldesarts van start, een groot en warm overzicht van alles wat de hedendaagse podiumkunsten te bieden hebben. Al sinds 2007 verloopt het festival onder de auspiciën van Christophe Slagmuyler. Hij licht de selectie van dit jaar toe, met oude getrouwen als Milo Rau en Anna Rispoli, maar ook een focus op Braziliaanse podiumkunstenaars.

Louis Vanhaverbeke presenteert op het festival ‘Mikado Remix’, een voorstelling die hij maakte voor CAMPO over onze obsessie met normaal zijn.

En ook mei '68 loopt als een rode draad door het programma. In 2018 is het alweer 50 jaar geleden dat The Living Theater het publiek op het festival van Avignon choqueerde met hun ritueel theaterstuk ‘Paradise Now’. Michiel Vandevelde maakte er samen met fABULEUS een theatervoorstelling over: Paradise Now (1968-2018). Première in STUK in Leuven.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.