Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 4 juni 2018

Pompidou op maandag 4 juni 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Hans Op De Beeck en Mo Vandenberghe over The Wunderkammer Residence die ze samen creëerden. Kunstenaar Bie Michels vertelt over haar tentoonstelling in Argos en Patrick Lateur brengt een bloemlezing van Anton van Wilderode mee.

Hans Op de Beeck & Mo Vandenberghe, The Wunderkammer Residence, Foto: Chantal Pattyn

Op vraag van Museum Dhondt-Dhaenens verbouwde Hans Op de Beeck een villa langs de Leie. Hij kreeg daarvoor de hulp van architect Mo Vandenberghe. The Wunderkammer Residence herbergt de bibliotheek van Jan Hoet en biedt kunstenaars, onderzoekers en auteurs een werkplek.

Kunstenaar Bie Michels trok naar Madagascar en werkte er samen met kunstenaars en ambachtslui. Daaruit groeide een video-installatie en een monumentale bakstenen sculptuur, momenteel te zien in Argos.

Deze maand is het honderd jaar geleden dat priester-dichter Anton van Wilderode geboren werd, en twintig jaar geleden dat hij stierf. Patrick Lateur koos 100 gedichten uit zijn oeuvre voor de bundel 'Weemoed mijn wereld', verschenen bij uitgeverij P. Tom Lanoye zat bij de dichter in de klas, en graaft in zijn herinneringen.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 4 juni 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.