Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 5 februari 2018

Pompidou op maandag 5 februari 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met choreograaf Benjamin Vandewalle. Hildegard De Vuyst stelt het Under Construction Festival voor en antropologe Bambi Ceuppens bezocht de nieuwe tentoonstelling in Extra City over de omgang met koloniale monumenten.

Benjamin Vandewalle, Common Ground

Hildegard De Vuyst werkt als dramaturge bij Les Ballets C. de la B. en het Festival de Marseille. Sinds 2004 reist ze regelmatig naar de Palestijnse gebieden en coördineert er ook een Performing Arts Summer School voor jonge Palestijnse podiumkunstenaars. In Gent organiseert ze het Under Construction Festival, dat samenwerking tussen Palestijnse en Vlaamse kunstenaars organiseert. 

Choreograaf Benjamin Vandewalle studeerde aan P.A.R.T.S. en maakte al indruk met locatievoorstellingen als Birdwatching en Walking The Line. Nu creëert hij in de LOD Studio Common Ground, een voorstelling met dansers van Platform-K, een werkplek voor professionele dansers met een beperking.

Op de tentoonstelling 'On monumental silence' in Extra City werkt de Ghanese kunstenaar Ibrahim Mahama rond monumenten uit de koloniale tijd. Antropologe Bambi Ceuppens, verbonden aan het Afrikamuseum in Tervuren, bezocht de tentoonstelling.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.