Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 5 november 2018

Pompidou op maandag 5 november 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met dichter Paul Demets en stadsdramaturg Tunde Adefioye. Veerle Windels zag de documentaire McQueen.
De Bezige Bij

Paul Demets, De klaverknoop

De nieuwe dichtbundel van Paul Demets liet even op zich wachten, maar eindelijk is hij er: 'De klaverknoop', verschenen bij De Bezige Bij. In Pompidou vertelt hij wat hem inspireerde op zijn zoektocht naar de mens, de verknooptheid van het ik.

In KVS onderzoekt de Zuid-Afrikaanse choreografe Moya Michael hoe artiesten worstelen met opgelegde identiteiten. Zij is één van de kunstenaars die werd uitgenodigd door stadsdramaturg Tunde Adefioye. Op welke manier brengt hij de stad binnen in het theater?

De documentaire McQueen reconstrueert het verhaal van Alexander McQueen, een jongen uit de Londense arbeidersklasse die een beeldenstorm ontketende in de Parijse haute couture. Modejournaliste Veerle Windels zag de film.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 5 november 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.