Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 7 januari 2019

Pompidou op maandag 7 januari 2019Kunst & Cultuur

Pompidou begint 2019 met Sérotonine, het nieuwe boek van Michel Houellebecq, en met de briefwisseling tussen Joseph Roth en Stefan Zweig, net vertaald door Els Snick. In De Pont in Tilburg loopt nog even een overzichtstentoonstelling van schilder Michaël de Kok.
Privé-domein

Joseph Roth en Stefan Zweig, Brieven 1927-1938

Sérotonine, het nieuwe boek van Michel Houellebecq, ligt nog maar sinds vorige vrijdag in de Franstalige boekhandel. Maar gewoontegetrouw zorgt het boek al een paar weken voor polemieken in de Franse pers. Claude Blondeel las de originele Franse versie, verschenen bij Flammarion, in afwachting van de Nederlandse vertaling die later dit jaar verschijnt.

'Elke vriendschap met mij is verderfelijk', schreef Joseph Roth aan Stefan Zweig. De uitgebreide correspondentie tussen de twee schrijvers werd vertaald door Els Snick, en verschijnt als deel 300 in de reeks Privé-domein.

De Pont in Tilburg toont recent werk van de Nederlandse schilder Michaël de Kok. Voor zijn abstracte kleurvlakken vond hij inspiratie in het landschap.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - Maandag 7 januari 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.