Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 7 mei 2018

Pompidou op maandag 7 mei 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Iris Paschalidis over de tentoonstelling van Jef Geys in MAC's. Theatermaakster Sarah Vanhee komt langs en Koen Van Synghel brengt verslag uit over het openingsweekend van Kanal - Centre Pompidou in Brussel.

Jef Geys in MAC's, (c) Ph. De Gobert

in februari 2018 stierf kunstenaar Jef Geys. Op dat moment was hij nog volop aan het werk aan een nieuwe tentoonstelling. Dat project, 'Quadra' in MAC's opende ondertussen de deuren. Iris Paschalidis werkte samen met Jef Geys en geeft duiding bij de tentoonstelling.

Sarah Vanhee is de voorbije jaren een vertrouwde gast geworden op het Kunstenfestivaldesarts in Brussel. Dit jaar presenteert ze er Unforetold, een nieuwe voorstelling van Campo waarvoor ze samenwerkt met zeven kinderen.

Dit weekend ging het langverwachte en fel gecontesteerde museum in de voormalige Citroëngarage in Brussel open: Kanal - Centre Pompidou. Al is het huidige programma nog maar een voorsmaakje voor de uiteindelijke werking die na de renovatie van het gebouw van start gaat. Koen Van Synghel ging kijken.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.