Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 8 mei

Pompidou op maandag 8 meiKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem praat met Dirk Brossé en fotograaf Anton Kusters. Jeroen Struys stelt het werk van cineast Béla Tarr voor.
Setagaya (2012) uit Mono No Aware, te zien in CC Hasselt, (c) Anton Kusters

Setagaya (2012) uit Mono No Aware, te zien in CC Hasselt, (c) Anton Kusters

Componist Dirk Brossé dook voor zijn nieuwe creatie in de Amerikaanse geschiedenis. Ebony Oratorio geeft een stem aan het lijden van de slaven in de zuidelijke staten van de VS, en de strijd voor vrijheid en gelijkheid. Het stuk gaat in wereldcreatie in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen tijdens Tenso Days.

Fotograaf Anton Kusters brengt veel tijd door in Japan. In CC Hasselt zijn twee reeksen te zien die uiteenlopende verhalen brengen over het land van de rijzende zon. Mono No Aware vertrekt vanuit de Japanse filosofie en is een reflectie over vluchtigheid. Yakuza brengt de ondoordringbare Japanse maffia in beeld.

De Hongaarse cineast Béla Tarr staat in de kijker. Na een tentoonstelling in Eye in Amsterdam dit voorjaar, organiseert KASK in Gent een driedaagse aan hem. Jeroen Struys geeft een introductie in zijn werk.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.