Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 8 oktober 2018: live in M

Pompidou op maandag 8 oktober 2018: live in MKunst & Cultuur

Het werk van architect en beeldend kunstenaar René Heyvaert wordt zelden getoond, maar nu loopt er een overzichtstentoonstelling in M in Leuven. Wist u trouwens dat Pompidou elke dag te downloaden is als gratis podcast?

Het oeuvre van René Heyvaert (1929-1984) is bijzonder rijk, maar weinig gekend. Tussen 1951 en 1969 werkte hij vooral als architect. Hij ontwierp betaalbare woningen waarin de invloeden van Le Corbusier en de Amerikaanse Case Study Houses zichtbaar zijn. Het hoogtepunt uit die periode is de woning op zuilen die hij in 1958 voor zijn broer Gilbert ontwierp in Destelbergen.

Na verloop van tijd gaf Heyvaert de brui aan architectuur. Hij koos voor een bestaan als beeldend kunstenaar om zich te bevrijden van opdrachtgevers en compromissen. In die periode werkte hij vooral met gevonden, alledaagse voorwerpen.

Chantal Pattyn praat met de curatoren van de tentoonstelling: Eva Wittocx en architect Peter Swinnen. Kunstenaar Patrick Van Caeckenbergh spreekt zijn bewondering uit voor het werk van Heyvaert en kunstcriticus Sam Steverlynck organiseerde residenties in de woning van Heyvaert.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

En ook op donderdag 11 oktober 2018 verlaat Pompidou de vertrouwde studio, want dan is Pompidou te gast in M HKA.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - maandag 8 oktober 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.