Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op maandag 9 januari

Pompidou op maandag 9 januariKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met videokunstenaar Herman Asselberghs en theatermaker Frank Vercruyssen. Hendrik Storme stelt het programma van het Klarafestival voor.
Herman Asselberghs, For Now, te zien in De Garage in Mechelen

Herman Asselberghs, For Now, te zien in De Garage in Mechelen

Videokunstenaar Herman Asselberghs doet aan filosofie met bewegend beeld. In zijn nieuwe film 'For Now' reist hij van Brussel naar Israël, de Palestijnse gebieden en New York, voortgestuwd door een uitspraak van filosoof Walter Benjamin: 'In tijden van grote beroering komt de tijd tot stilstand'. Het is te zien in De Garage in Mechelen, samen met een overzicht van oudere werken.

Een oudere theaterregisseur wentelt zich in herinneringen aan wat ooit was, maar wordt opgeschrikt door een jonge actrice die zijn leven binnenstapt. Dat vertelt Ingmar Bergman in 'Na de repetitie'. Frank Vercruyssen bracht het stuk met STAN eerder op de Franse podia, nu gaat de Nederlandstalige versie in première. In de repetitieruimte van STAN, dat spreekt vanzelf.

Hendrik Storme stelt het programma van het Klarafestival voor, en dit jaar sijpelde de actualiteit onvermijdelijk binnen. Het centrale thema is 'Home Sweet Home'. Net als vluchtelingen vandaag moesten veel componisten ook ooit hun land verlaten, gedwongen door omstandigheden waar ze zelf niet voor gekozen hadden.

 

 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram