Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op vrijdag 7 december 2018

Pompidou op vrijdag 7 december 2018Kunst & Cultuur

Hoe ziet het Africamuseum eruit na de renovatie en herinrichting? Chantal Pattyn bespreekt het met Guido Gryseels, Tracy Bibo-Tansia en Marc Reynebeau.
Africamuseum

Het nieuwe onthaalpaviljoen van het Africamuseum

De renovatie en herinrichting van het Africamuseum nam jaren in beslag. Er kwam niet alleen een gloednieuw onthaalpaviljoen, ook de permanente opstelling werd grondig onder handen genomen. De kritiekloze kijk op de koloniale tijd werd bijgestuurd. Het taalgebruik in de zaalteksten werd grondig geëvalueerd. Het museum is er niet alleen meer voor het blanke, Belgische publiek. Ook bezoekers uit Centraal-Afrika, of Belgen met Afrikaanse wortels, moeten zich er welkom voelen.

Guido Gryseels blikt terug op de lange weg die het museum de voorbije jaren heeft afgelegd. Historicus Marc Reynebeau en Tracy Bibo-Tansia, eventcoördinator bij het Minderhedenforum, bezochten het museum al en delen hun ervaringen.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - Vrijdag 7 december 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram