Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 11 januari

Pompidou op woensdag 11 januariKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Johan Boonen over zijn vertalingen van de Griekse tragedies. Luc Devoldere brengt werk van de Italiaanse schrijver Antonio Pennacchi mee en Flip Feyten las het jongste boek van Simon Schama.
Euripides, Museo Pio-Clementino, Rome

Eurupides, Museo Pio-Clementino, Rome

Jarenlang worstelde Johan Boonen met de Griekse tragedies, en vooral met de vraag hoe hij ze kon overzetten in hedendaagse taal, weg van het verheven aura dat eromheen zweefde. Vandaag grijpen theatermakers nog altijd terug naar zijn vertalingen. Uitgeverij Bebuquin bundelt alle vertalingen in drie volumes. In het eerste deel 'Oorlog' staan conflicten centraal, van Aischulos' Agamemnoon tot Eurupides' Trojaanse vrouwen.

Classicus Luc Devoldere moet je de Grieken niet meer leren kennen, maar ook voor Italië heeft hij een boon. Hij brengt Broederstrijd mee, een boek van Antonio Pennacchi over de heropbouw van Italië na de Tweede Wereldoorlog (uitgeverij De Bezige Bij).

VRT-journalist Flip Feyten kijkt dan weer graag over het kanaal. Hij bracht zijn kerstdagen door met Het gezicht van een wereldrijk. Kunsthistoricus Simon Schama vertelt de geschiedenis van het British Empire via sleutelwerken uit de portretkunst en de fotografie (uitgeverij Atlas Contact).

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.