Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 12 december 2018

Pompidou op woensdag 12 december 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Piet Boyens over 'De Nieuwe Morgen', zijn kijk op de Vlaamse Expressionisten. Jeroen Laureyns zag de overzichtstentoonstelling van Philippe Vandenberg in Hamburger Kunsthalle, en Jeroen Struys trok naar Maastricht voor een tentoonstelling van David Lynch.
Jean Pierre Stoop

Philippe Vandenberg

Piet Boyens biedt een nieuwe kijk op het Vlaams Expressionisme in zijn boek 'De nieuwe morgen', verschenen bij Lannoo. Voor de gelijknamige tentoonstelling in het Museum van Deinze en de Leiestreek bracht hij 60 topwerken samen.

In de Kunsthalle in Hamburg loopt een reusachtige tentoonstelling over de Belgische kunstenaar Philippe Vandenberg. Maar liefst 80 schilderijen en 120 tekeningen werden samengebracht. Jeroen Laureyns ging kijken.

Regisseur David Lynch is ook actief als beeldend kunstenaar. Het Bonnefantenmuseum in Maastricht brengt zo maar even 500 werken uit dat beeldend oeuvre samen, en er verscheen een uitgebreide catalogus bij Hannibal. Jeroen Struys brengt verslag uit.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - woensdag 12 december
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram