Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 13 juni 2018

Pompidou op woensdag 13 juni 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Ria Pacquée over haar overzichtstentoonstelling in De Warande. Joachim Declerck en Dirk Somers stellen het architectuurproject You Are Here voor. Jeroen Laureyns stuurt u deze zomer naar het Kröller-Müller Museum.

You Are Here

Hoe kunnen we onze steden duurzaam ontwikkelen in de toekomst? Het is een vraag waar zowel het Team Vlaams Bouwmeester als de denktank Architecture Workroom mee in de weer zijn. Samen zoeken ze antwoorden tijdens de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam. Er is ook een Brussels luik: You Are Here. Het World Trade Center groeide uit tot een Wereld Transformatie Centrum, waarin bestuurders, burgers en bedrijven samen op zoek kunnen naar oplossingen. Curator Joachim Declerck en architect Dirk Somers van Bovenbouw lichten toe.

Ria Pacquée is een pionier van de performancekunst in ons land. De Warande in Turnhout eert haar met een overzichtstentoonstelling.

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo werpt nieuw licht op de Franse kunstenaar Odilon Redon. Jeroen Laureyns ging kijken.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - woensdag 13 juni 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.