Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Pompidou op woensdag 14 december

Pompidou op woensdag 14 decemberKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Stef Kamil Carlens over het nieuwe project van Zita Swoon Group. Verder op de affiche: een tentoonstelling van Hubert de Givenchy in Den Haag en de overpeinzingen van cultuurcritica Maggie Nelson over liefde en seksualiteit.
Zita Swoon Group, The Ballad of Erol Klof

Zita Swoon Group, The Ballad of Erol Klof

Stef Kamil Carlens verkende eerder met Zita Swoon Group de wortels van het dadaïsme. In de nieuwe voorstelling 'The Ballad of Erol Klof' draait het rond volksdans en rituelen. Inspiratiebron was het boek 'Wilder Mann', een zoektocht van de Franse fotograaf Charles Fréger naar Europese folkloristische tradities. Te zien in het Kaaitheater.

Heleen Debruyne las 'De Argonauten' van cultuurcritica Maggie Nelson (verschenen bij Atlas Contact). Het zijn mijmeringen over liefde, seksualiteit en familie en hoe daarbij kan afgeweken worden van de norm.

Modeontwerper Hubert de Givenchy brengt in Gemeentemuseum Den Haag een ode aan zijn muze Audrey Hepburn. Elisa De Wyngaert van het MoMu ging kijken.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laat ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: pompidou@klara.be

Pompidou wordt als podcast aangeboden.