Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 14 maart 2018

Pompidou op woensdag 14 maart 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Dolores Bouckaert over haar voorstelling 'Galop' en met vormgeefster Carla Swerts over haar boek 'Woestijngetijden'. Catherine Vuylsteke zag de retrospectieve van Susan Meiselas in Jeu de Paume.

Dolores Bouckaert, Galop, (c) Kris Dewitte

Dolores Bouckaert maakt voor het eerst een solo-dansvoorstelling, Galop. Daarin brengt ze een biografie van een ziek lichaam. De productie is nog te zien in Kaaistudio's en Campo.

Vormgeefster Carla Swerts kreeg eind februari de BILL-award voor jong talent. In haar artistiek doctoraat 'Woestijngetijden' onderzoekt ze onze beeldvorming van het Midden-Oosten. Daarbij vertrekt ze onder andere van haar werk als archeologisch tekenaar. 

Catherine Vuylsteke zag in Jeu de Paume in Parijs een retrospectieve van fotografe Susan Meiselas. Daarin gaat veel aandacht naar haar reportagewerk rondom de Sandinisten in Nicaragua en haar onderzoeksproject rond de Koerden.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.