Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 14 november 2018

Pompidou op woensdag 14 november 2018Kunst & Cultuur

Pompidou moest het doen zonder de aangekondigde Erwin Mortier wegens griep, maar Geert Clerbout van Canvas viel in. Want na kinderen van de collaboratie is er: Kinderen van de kolonie! En Chantal had het verder met Jo Coucke over Stephan Balkenhol en met Jeroen Laureyns over Tomas Saraceno.

Stephan Balkenhol, Babyking

Na 'Kinderen van de collaboratie' kan u vanaf dinsdag 20 november op Canvas kijken naar 'Kinderen van de kolonie'. Collega Geert Clerbout van Canvas kwam langs om de reeks voor te stellen. Zes weken lang rond 21.20 uur: Congolezen en Belgen, in Congo en Brussel, over Belgisch Congo. En erna. 

Jo Coucke stelde in CC Scharpoord in Knokke-Heist een tentoonstelling samen over de Duitse beeldhouwer Stephan Balkenhol.

Het Palais de Tokyo in Parijs gaf carte blanche aan de Argentijnse kunstenaar Tomas Saraceno. Die pakte de tentoonstellingszalen prompt in met een reeks spinnenwebben. Jeroen Laureyns ging kijken.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - woensdag 14 november 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram