Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 15 maart

Pompidou op woensdag 15 maartKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem praat met Bart Stouten en met componist Wim Henderickx. Christophe Vekeman brengt Man Booker Prize-winnaar Paul Beatty mee.
Wim Henderickx, (c) Miel Pieters

Wim Henderickx, (c) Miel Pieters

Bart Stouten reisde verschillende keren naar Syrië. Zijn indrukken verwerkte hij in zijn nieuwe roman 'Het huilt voor jou' (uitgeverij Vrijdag) waarin hoofdpersonage Borg verstrikt raakt in het leven van jonge Syriërs die de oorlog willen ontvluchten.

Wim Henderickx schreef een 2de symfonie, 'Aquarius'Dream'. deFilharmonie brengt het werk in wereldpremière in de Koningin Elisabethzaal. Op dezelfde avond gaat bij Ballet Vlaanderen de nieuwe productie 'East' in première. Daarvoor bewerkte Wim Henderickx het Requiem van Fauré.

Christophe Vekeman leest 'De verrader' (uitgeverij Prometheus). Met dat boek over rassenkwesties in de VS sleepte de Amerikaanse schrijver Paul Beatty de prestigieuze Man Booker Prize in de wacht.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.