Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 15 november

Pompidou op woensdag 15 novemberKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met kunstenaar Thomas Lerooy en theatermaakster Maartje Remmers van Wunderbaum. Sam Steverlynck zag werk van Omer Fast in Stuk.
Rode muur met kunstwerken van Thomas Lerooy: urinoirs waaruit lichaamsdelen tevoorschijn komen

Werk van Thomas Lerooy, te zien in Museum Dhondt-Dhaenens. Foto: Chantal Pattyn

In Museum Dhondt-Dhaenens loopt een solotentoonstelling van Thomas Lerooy. In een kleurrijke scenografie presenteert hij zijn tekeningen en sculpturen, waarin hij reflecteert over de wetten van de klassieke beeldhouwkunst.

Theatercollectief Wunderbaum is geland in Monty in Antwerpen. Geïnspireerd door het boek 'Superleuk, maar voortaan zonder mij' waarin de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace verslag uitbracht van zijn ervaringen op een cruiseschip, maakten ze een voorstelling over de prestatie- en amusementscultuur.

Sam Steverlynck zag in STUK in Leuven werk van de Israëlische videokunstenaar Omer Fast. Op de tentoonstelling zijn twee films te zien waarvoor hij zich baseerde op het werk van de Duitse fotograaf August Sander, en op de getuigenissen van Amerikaanse begrafenisondernemers. 

 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.