Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 16 januari 2019

Pompidou op woensdag 16 januari 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts blikt terug op het leven van Amos Oz, met vertaalster Hilde Pach. Christophe Vekeman las Carson McCullers. En met hoogleraar Georgi Verbeeck blikken we terug op 1919, een woelig jaar in de Duitse geschiedenis.

Amos Oz

Op 28 december 2018 overleed Amos Oz. Hij was één van de belangrijkste Isräelische schrijvers, en een belangrijke stem in het debat over het conflict tussen Joden en Palestijnen. Pompidou blikt uitgebreid terug op zijn werk met Hilde Pach, die al zijn boeken naar het Nederlands vertaalde.

Christophe Vekeman las 'Op jouw bruiloft' van de Amerikaanse schrijfster Carson McCullers. Een boek over een cruciale zomer. De Nederlandse vertaling verscheen bij Athenaeum.

Deze week is het honderd jaar geleden dat in Berlijn de linkse boegbeelden Rosa Luxemburg en Karl Liebknecht vermoord werden. Daarmee ging een woelig jaar in de Duitse geschiedenis van start, dat cruciaal zou blijken voor de komende jaren. Hoogleraar Georgi Verbeeck geeft meer duiding.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - Woensdag 16 januari 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram