Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 16 mei 2018

Pompidou op woensdag 16 mei 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Annemarie Estor over haar dichtbundel 'Niemandslandnacht'. Lode Delputte las 'Terug naar Reims' van de Franse socioloog Didier Eribon. Jeroen Laureyns zag de tentoonstellingen van Sean Scully en Rineke Dijkstra in De Pont.

Zicht op de tentoonstelling van Sean Scully in De Pont, Foto: De Pont

'Niemandslandnacht' van Annemarie Estor is een crime-poem, over de mysterieuze stad Orb-e-Grout die in tweeën werd gedeeld. Daarin dwalen vreemde personages rond, van een hersenonderzoeker tot een dame met een toverlantaarn. De bundel verscheen bij Wereldbibliotheek.

In 'Terug naar Reims' keert de Franse socioloog en Foucault-biograaf Didier Eribon terug naar zijn jeugd. Hij groeide op in het arbeidersmilieu en bekijkt de impact van die achtergrond op zijn eigen leven. Tegelijk maakt hij een sociologische analyse van Frankrijk, waar de arbeiders niet meer links maar extreem-rechts stemmen. Na succes in Frankrijk en Duitsland verscheen de Nederlandse vertaling bij Leesmagazijn. De Morgen-journalist en romanist Lode Delputte las het boek.

Jeroen Laureyns trok naar De Pont in Tilburg, waar op dit moment tentoonstellingen lopen van Sean Scully en Rineke Dijkstra.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram