Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 17 oktober 2018

Pompidou op woensdag 17 oktober 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Doede Hardeman over de expressionistische kunstenaar Alexej von Jawlensky, en met Haider Al Timimi over zijn nieuwe voorstelling Studio Shehrazade. Pieter T'Jonck zag de overzichtstentoonstelling van Franz West in Centre Pompidou.

In de voorstelling 'Studio Shehrazade' vinden twee mannen van Ghanese en Irakese afkomst elkaar op een beschutte plek, waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Theatermaker Haider Al Timimi baseerde zich op de fotostudio van Hashem El Madani in Beirut, waar mensen hun ware fantasieën in beeld lieten brengen. De voorstelling tast af hoe verschillende culturen omgaan met homoseksualiteit. Abdellah Bijat is moslim èn homo en adviseerde Haider Al Timimi bij de productie. De voorstelling ging in première bij Arsenaal/Lazarus.

Het Gemeentemuseum in Den Haag brengt dit najaar een overzicht van de expressionistische kunstenaar Alexej von Jawlensky. Hij vond inspiratie in esoterie en spiritualiteit, maar ook in muziek. Curator Doede Hardeman komt langs.

Centre Pompidou in Parijs presenteert dan weer een retrospectieve van de Oostenrijkse beeldhouwer Franz West. Pieter T'Jonck ging kijken.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.