Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 18 oktober: grote najaarsexpo's

Pompidou op woensdag 18 oktober: grote najaarsexpo'sKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Michel Draguet, directeur van de KMSKB, over Magritte en Broodthaers en met Philippe Van Cauteren, directeur van het SMAK, over Gerhard Richter. Ook Christophe Vekeman komt langs.

De KMSKB brengen dit najaar twee Belgische kunsticonen uit de 20ste eeuw samen: René Magritte en Marcel Broodthaers. Directeur Michel Draguet laat ook hun impact op moderne en hedendaagse kunstenaars zien, van Andy Warhol tot Ed Ruscha.

Voor het eerst sinds 1976 is er in België nog eens een overzichtstentoonstelling van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter te zien. Het SMAK brengt vroege werken samen met recent werk dat nog nooit eerder te zien was op de tentoonstelling 'Over schilderen'. Een gesprek met SMAK-directeur Philippe Van Cauteren.

Uitgeverij Polis brengt een klassieker van Maurice Gilliams opnieuw uit: 'Elias of het gevecht met de nachtegalen'. Christophe Vekeman herlas het boek.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.