Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 19 december 2018

Pompidou op woensdag 19 december 2018Kunst & Cultuur

Haarlem pakt deze winter uit met de grote tentoonstelling 'Frans Hals en de modernen'. Nicky Aerts praat erover met Ann Demeester. Jeroen Laureyns tipt Paula Rego in Parijs, en Christophe Vekeman las de biografie van dichteres Fritzi Harmsen van Beek.
www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw, foto: Hugo Maertens

Frans Hals, Vissersjongen, 1632/33, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

De 17de eeuwse meester Frans Hals als inspiratiebron voor de impressionisten? Dat is te zien op de tentoonstelling 'Frans Hals en de modernen'. Ann Demeester, directeur van het Frans Halsmuseum, licht toe.

Jeroen Laureyns werd van zijn sokken geblazen door de tentoonstelling van de Portugees-Britse kunstenares Paula Rego in Musée de l'Orangerie in Parijs.

Christophe Vekeman las 'Hemelse mevrouw Frederike', de biografie van de Nederlandse dichteres Fritzi Harmsen van Beek door Maaike Meijer. Het boek verscheen bij De Bezige Bij.

Volgt u Pompidou al via de nieuwe Instagram? Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - woensdag 19 december
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.