Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op woensdag 20 juni 2018

Pompidou op woensdag 20 juni 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met accordeonist Philippe Thuriot over zijn nieuwe CD. Greet Van Thienen stelt filosofe Beate Rössler voor. Maroesjka Lavigne en Koen Broos nemen deel aan AntwerpPhoto, een gloednieuw festival rond fotografie.

Philippe Thuriot, Ravel - Couperin

Het werk van Maurice Ravel leek Philippe Thuriot jarenlang onspeelbaar op accordeon. Uiteindelijk vond hij de sleutel tot een accordeonarrangement door eerst één van Ravels grote inspiratiebronnen te bewerken: barokcomponist François Couperin. Op zijn nieuwe CD, verschenen bij Warner Classics, brengt Thuriot beide componisten samen.

De Duitse filosofe Beate Rössler werkt al jaren in Amsterdam. Nadat ze jarenlang het gegeven 'privacy' bestudeerde, heeft ze het in haar nieuwe boek over 'Autonomie'. Wordt onze autonomie aangetast wanneer we een beslissing tegen onze zin moeten nemen? Of moeten we de definitie van een autonoom leven aanpassen? Greet Van Thienen zoekt het antwoord op die vragen. Het boek van Beate Rössler verscheen bij Boom Filosofie.

AntwerpPhoto is een nieuwe internationale fotobiënnale in Antwerpen. De eerste editie loopt in Het Loodswezen. Op de groepstentoonstelling Iconobelge zijn 30 Belgische fotografen te zien, gevestigde waarden naast jong aanstormend talent. Twee van hen zijn Koen Broos en Maroesjka Lavigne.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - woensdag 20 juni 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram